Zaakvoerder Koenraad Tranchet

Al jarenlang ben ik enorm geïnteresseerd in alles wat met fiscaliteit en belastingen te maken heeft. Dat verklaart natuurlijk ook waarom ik meer dan 20 jaar van mijn leven spendeerde aan het bestuderen en bijleren van alles wat hiermee te maken heeft. Op vandaag durf ik dan ook te zeggen dat ik mij op fiscaaltechnisch topniveau bevind.

Met EDUFISC wil ik mijn passie en kennis dan ook overbrengen aan anderen. Materie zoals fiscaliteit is iets waar iedereen mee in aanraking komt, helaas heeft niet iedereen hier een uitgebreide kennis van. Nochtans kan die mensen helpen en heel wat centen besparen. Mijn streefdoel is dan ook deze complexe materie voor iedereen toegankelijk te maken.

Heeft u vragen of wil u een opleiding volgen?

Heel divers doelpubliek

De opleidingen en cursussen die aangeboden worden zijn heel divers. Ze zijn ook telkens op maat gemaakt van de doelgroep.
Dit wil zeggen dat de materie op een zeer verstaanbare en duidelijke manier wordt uitgelegd en overgebracht.
Ik geef hieronder dan ook graag enkele voorbeelden van mensen voor wie een opleiding interessant kan zijn.

Bankbedienden

Zorg ervoor dat u bijblijft met veranderende materie. Ook naar uw cliënteel toe geeft het een goede indruk als u ten allen tijde haarfijn en verstaanbaar de woonfiscaliteit kan uitleggen en overbrengen.

Bedrijven

Als zaakvoerder kan het interessant zijn uw werknemers in te lichten over de personenbelasting. Zo kunnen zij begrijpen hoe ze ten gevolge van de taxshift een hoger nettoloon zullen overhouden. Ook de aanpassing van belastingschijven kan interessant zijn om beter te begrijpen. Een werknemer die zijn loonbrief beter begrijpt zal bepaalde aanpassingen ook beter begrijpen.

Uiteraard is het ook als werkgever zelf interessant om hiervan op de hoogte te zijn. Zo leert u het maximum te halen uit loonoptimalisaties voor uw personeel.

Particulieren

Iedereen komt in aanraking met belastingen. We betalen BTW, er wordt een deel van ons loon afgehouden, …
Maar waarom is dit precies, krijgen we hier op termijn een stuk van terug? Al dit soort vragen zijn voor mij dagelijkse kost.

In mijn opleidingen leer ik de mensen dan ook hun belastingbrief beter te begrijpen. Zo leert men hoe deze optimaal kan invullen.
Courante zaken zoals fiscale optimalisatie bij hypothecaire leningen, pensioensparen, … komen allemaal aan bod.

Fiscalisten

Fiscaliteit en de wetgeving hier rond is iets wat niet stil staat. Creëer extra inzicht in deze materie of bespreek complexe situaties in groep.

Politici

Als de verkiezingen eraan komen worden vaak tal van fiscale aanpassingen of regels in het programma opgenomen. Leer hoe je deze informatie correct, en vooral begrijpbaar, kan overbrengen naar uw kiespubliek.

Studenten

Ook studenten zijn meer dan welkom. Dit kan voor een specifieke opleiding zijn, maar ook voor bijlessen in fiscaliteit.